Trilogiq sponsort het BLOODHOUND Project

Bloodhound Project 1

Het BLOODHOUND Project is een wereldwijd ingenieursavontuur, waarbij een poging op het  wereldsnelheidsrecord van 1609 km/u op land gebruikt wordt om de volgende generatie te inspireren om te genieten, te ontdekken en betrokken te geraken bij wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Samenwerking, openheid, delen en werken tot staving van het onderwijs om de toekomst te steunen, zijn de kern van het ethos en de waarden van het Bloodhound Project. Op die manier willen ze een nieuwe generatie ingenieurs inspireren, die de high-technologie wereld van de toekomst zullen uitbouwen.

Het ‘BLOODHOUND Project’ is het derde en laatste hoofdstuk in ‘The Thrust Team’s’ story. Een verhaal dat de opvolging van snelheidsrecords op land en de techniek gedomineerd heeft sinds oprichter, Richard Noble, in 1983 met 1019 km/u het wereldrecord behaalde in zijn wagen ‘Thrust2’

In het tweede hoofdstuk uit 1997, 14 jaar later, bereikte hetzelfde Britse ‘Thrust Team’ een indrukwekkende ingenieursprestatie met de Britse Royal Air Force piloot Andy Green. Hij bestuurde de Thrust SSC met straalmotor toen het team de geluidsbarrière van 1227 km/u bereikte en overschreed. Daardoor brak het team hun eigen, eerder gevestigde wereldrecord!

In een poging dat record te breken, zullen Andy Green en het BLOODHOUND Project Team proberen 1609 km/u te bereiken in Hakskeen Pan, Noord-Kaap in Zuid-Afrika in het najaar van 2019.

TRILOGIQ is dan ook verheugd dat ze het BLOODHOUND Project mogen voorzien van op maat gemaakte opslag-, transport- en hulptrolleys voor de delicate onderdelen van de BLOODHOUND SSC wagen.

De BLOODHOUND SSC is 13,4 meter lang en weegt 7,5 ton. De twee aanwezige motoren produceren meer kracht dan 135 000 paarden samen. Ruim 110 jaar werd er geïnvesteerd in het design en de constructie van BLOODHOUND SSC. Elke afzonderlijke component van de wagen is fundamenteel en cruciaal. Trilogiq ontwierp en produceerde systemen die ervoor zorgen dat bepaalde delicate onderdelen van de BLOODHOUND SSC zo veilig en zo stevig als mogelijk opgeslagen, getransporteerd en onderhouden worden.

De oplossingen van TRILOGIQ voor werelds snelste voertuig
De oplossingen van TRILOGIQ voor werelds snelste voertuig

‘BLOODHOUND SSC is gelanceerd’!

Na vele jaren van baanbrekende ontwerpen, testen en constructies is het eindelijk tijd om BLOODHOUND SSC aan de wereld voor te stellen. De cruciale testen en ontwikkelingsprocessen, die nodig waren om het proces van het team te stimuleren naar de wereldrecordpoging, zullen uitgevoerd worden in de Cornwall’s Airport in Newquay tijdens een driedaags evenement van 26 tot 30 oktober. Er zal geschiedenis geschreven worden als Andy Green, huidige wereldrecordhouder op land, de BLOODHOUND SSC zal testen en alle delicate systemen en componenten voor de eerste keer door hun eigen motoren aangedreven worden. Het testweekend zal garanderen dat alle systemen van het voertuig werken zoals het moet. Tijdens deze testfase zal de snelheid van het voertuig gematigd zijn.

Bloodhouns Project 3   Bloodhound Project 4

TRILOGIQ is ook fier dat ze de displaystands voor de fototentoonstelling in de VIP ingang en de veiligheidshekken voor de voetgangers mag leveren tijdens het eerste internationale publieke race evenement van BLOODHOUND SSC.

Bloodhound Project 5Het belooft een fantastische dag te worden met de mogelijkheid om als een van de eerste ter wereld de BLOODHOUND Supersonic Car te zien, te horen en te voelen op de startbaan van 2,7 km in de Cornwall Airport Newquay. Allen daarheen vanaf 10u00.

Drie dagen lang heb je de kans om het schema vol actie bij te wonen; teaminterviews, voertuigdemonstraties, gezinsvriendelijke opleidingsactiviteiten en rijsimulaties inclusief.

 

Donderdag 26 oktober – BLOODHOUND SSC – VIP dag

Zaterdag 28 oktober – BLOODHOUND SSC – Publiek dag

Maandag 30 oktober – BLOODHOUND SSC – Onderwijs dag

Door een ticket te kopen, help je het Project te financieren en heb je de kans om een uniek, historisch moment bij te wonen.

https://bloodhoundssc.yourticketbooking.com/events/bloodhound


Opmerking:

De Bloodhound SSC is een supersonisch Brits landvoertuig dat momenteel volop in ontwikkeling is. Het doel is om een snelheid van 1609 km/u te bereiken of te overschrijden en zo het huidige wereldrecord te verbreken. De potloodvormige wagen wordt aangedreven door een stroommotor en een raketmoter en is ontworpen om 1690 km/u te bereiken.

De auto zal zowel door een stroommotor als door een raketmotor aangedreven worden, zodat ze samen meer kracht dan 135 000 paarden produceren. Dat is zes keer de kracht van alle Formule 1 wagens op een startbaan samen. Meer dan 110 jaar werd er geïnvesteerd in het ontwerp, de bouw en de fabricage van de BLOODHOUND SSC.

Volg BLOODHOUND op Facebook:

https://www.facebook.com/BLOODHOUNDSSC/

Volg BLOODHOUND op Twitter:

https://twitter.com/BLOODHOUND_SSC

Tweet je steun met @BLOODHOUND_SSC