Kies maatwerk voor voortdurende verbetering

SONY DSC

Maatoplossingen kunnen echt nuttig zijn voor bedrijven die hun lean manufacturing voortdurend willen verbeteren, omdat ze op de beschikbare ruimte en het personeel zijn afgestemd. Zo leiden werkbanken, trolleys en doorrolstellingen die aan de behoeften van individuele werknemers zijn aangepast, tot een efficiëntere manier van werken, minder RSI-klachten en een hogere productiviteit.

Wanneer de vraag van klanten toeneemt, kunnen verouderde methoden en stuurloosheid een groot probleem vormen voor groeiende productiebedrijven. De logistieke en overheadkosten rijzen namelijk de pan uit, terwijl de druk om bij te blijven een dagelijkse sleur wordt.

Traditionele productieprocessen kunnengebreken en overproductie tot gevolg hebben. Dat komt omdat bij verouderde procedures sprake is van verspillende processen en onnodig intern transport. Daardoor zijn meer operators nodig om elke taak te vervullen, wat tot extra kosten en langere verwerkingstijden leidt.

Lean manufacturing is een methode om verspilling in processen, voorraden en omgevingen te verminderen, wat toegevoegde waarde voor de klant oplevert.

Productieprocessen moeten bij voorkeur verbeterd worden zonder de workflow te verstoren De meeste productieapparatuur is statisch en ongeschikt voor een omgeving die flexibiliteit en aanpasbaarheid vereist om tot voortdurende verbetering te komen. Graphit en Leantek zijn oplossingen die als een volledige toepassing ontworpen, gebouwd, geleverd en geïnstalleerd kunnen worden. Wij bieden een planning- en Build to Order-service. Onze teams ontwerpen oplossingen die aan uw exacte specificaties voldoen.

 

Graphit- en Leantek-systemen zijn herbruikbaar en bieden de flexibiliteit om wijzigingen op verzoek aan te brengen. Ze kunnen namelijk zonder speciale training of gereedschappen snel en eenvoudig gemonteerd en aangepast worden. Werknemers worden hierdoor uitgenodigd om mee te werken aan verbeteringen, wat een belangrijk principe van lean manufacturing is. In plaats van te wachten totdat het management ingrijpt, worden werknemers aangemoedigd om de verantwoordelijkheid voor hun omgeving te nemen, verbeterpunten vast te stellen en naar manieren te zoeken om verspilling tegen te gaan.  Dit draagt bij aan een werkomgeving die meer voldoening biedt en kan onmiddellijke resultaten opleveren.

Onze diensten bestaan uit:

  • Werkplekplanning
  • Bouwcoördinatie
  • Volledige installatie van direct gebruiksklare toepassingen

Onze toepassingen worden klaar voor het beoogde gebruik geleverd en geïnstalleerd. Ze zijn volledig functioneel en hoeven niet aangepast te worden.  Ze zijn volledig gevuld met alle gereedschappen en apparaten die voor elke taak nodig zijn, zodat uw werknemers binnen een paar minuten aan de slag kunnen.

food-live_storage-trolleys

Neem contact met ons op als u meer wilt weten of een afspraak voor overleg met ons ontwerpteam wilt maken