Eurofins Biomnis optimaliseert de opslagstroom van reagentia

biomnis

logo
Het Eurofins Biomnis-laboratorium optimaliseert de opslagstroom met modulaire oplossingen van Trilogiq LEAN.

Interview met Yannick Pochon

Coördinator voor gezondheid, veiligheid en milieu (HSE)

Eurofins Biomnis, Europees leider in medische pathologie, stelt 1000 mensen tewerk op drie belangrijke sites in Frankrijk (Parijs, Ivry sur Seine en Lyon). In 2015 werd het onderdeel van de Eurofins groep (een groep analyselaboratoria opgericht in Nantes in 1987, gespecialiseerd in voedselverwerking, farmacie, milieu en medische biologie).

De uitdaging:

Biomnis moest zijn koudeopslag verbeteren en rationaliseren door de installatie van koud werende, aluminium modulaire oplossingen. Onlangs kozen ze voor TRILOGIQ om één van de koelcellen uit te rusten en de koelopslag te optimaliseren.

Verbetering van de productiviteit en de stroom van in koelruimten opgeslagen reagentia 

“Ons technisch platform heeft een koelruimte waarin we reagentia opslaan bij een temperatuur van 4°C. We zijn COFRAC-gecertificeerd. De kwaliteitseisen voor opslag zijn zeer hoog in de biologische en medische analyse sector.

De opslag in de koelruimte, bestaande uit traditionele rekken, was niet aanpasbaar en moest worden verbeterd. We wilden vooral de doorstroming van de vele opgeslagen reagentia optimaliseren. We hadden een rationele manier nodig om ze op te slaan, afhankelijk van de machines waarmee ze werden gebruikt en van de behoefte. We moesten niet alleen een leverancier vinden van modulaire opslagapparatuur die aan onze eisen voldeed en bestand was tegen lage temperaturen, maar we wilden ook dat de leverancier een “lean” productiviteits- en flowcirculatiediagnose voor ons zou uitvoeren”, legt Yannick Pochon uit, de coördinator voor gezondheid, veiligheid en milieu (HSE).

Eurofins-Biomnis-trolley

De oplossing:

LEAN-diagnose, -aanbevelingen en -installatie

De directeur Productie van Biomnis was op de hoogte van het feit dat Trilogiq (modulaire systemen en opslagoplossingen) gebruikmaakt van composietmateriaal dat bestand is tegen bepaalde temperaturen. Yannick Pochon nam contact op met het team van Trilogiq France om het project te bespreken. “Trilogiq bood aan om een Lean studie voor ons uit te voeren, gevolgd door aanbevelingen en een offerte dat werd aanvaard” gaf Yannick Pochon aan.

De LEAN-studie duurde enkele dagen: Trilogiq-deskundigen kwamen ter plaatse, beoordeelden het project, verzamelden de voor de diagnose benodigde gegevens (lijst van reagentia, minimum- en maximumvoorraadniveaus, opslagtypes, namen van de machines waarmee de reagentia worden gebruikt, locaties, containergrootte). Vervolgens hebben zij aanbevelingen en een voorstel gedaan voor de optimalisering van de doorstroming en het soort apparatuur dat moet worden geïnstalleerd.

Een LEAN-oplossing, verstelbare, ergonomische en koudebestendig apparatuur, een Hoshin project (*)

Na akkoord van de studie, aanbevelingen en offerte duurde het project slechts een week; de installatieteams van TRILOGIQ Hoshin arriveerden met een vrachtwagen vol materiaal en assembleerden ter plaatse met de hulp van de Biomnis-expert.

De Voordelen:

Biomnis-medewerkers profiteren nu van een verbeterde werkomgeving.  De gebruiksvriendelijke, koude- en roestbestendige oplossing is betrouwbaar en heeft de flexibiliteit om spontane, op maat gemaakte, ergonomische en aanpasbare resultaten te bieden. Bovendien heeft het optimaliseren van de workflow een groot effect gehad op het verhogen van de teamproductiviteit.

 “Trilogiq heeft apparatuur om de koude te weerstaan voorgesteld, ontworpen en geïnstalleerd. Alles werd in één week afgehandeld. Het voordeel van de Trilogiq-buisoplossingen is dat ze aan elke configuratie kunnen worden aangepast.  Het is een soort Lego die zich aanpast aan de afmetingen van onze reagensdozen. De rekken zijn aangepast aan de hoogte en breedte van de racks en zijn ook eenvoudig te variëren, zelfs wanneer onze leveranciers hun verpakking veranderen.  We kunnen nu onze rekken aanpassen op maat van elke reagenskist. De rekken worden vastgeklikt aan de frames, die dan ook kunnen worden aangepast met behulp van een basis schroefsteek” voegde Yannick Pochon.

Yannick Pochon is van mening:

“Trilogiq-producten worden gepresenteerd als zijnde koude- en roestbestendig, ze voldoen aan onze normen en zijn aangepast aan onze behoeften. Onze opslag is geoptimaliseerd binnen de beschikbare ruimte en de verschillende containers. Het moet flexibel zijn. We gebruiken deze Lean-oplossing al meer dan een jaar. Een oplossing met een voordelige ergonomie, modulariteit en aanpasbaarheid die zeer gewaardeerd wordt door onze medewerkers. Vergeleken met onze vorige apparatuur is dit een complete verandering. De beoordeling is derhalve positief”.

(*) De Hoshin-methode of het Hoshin-project is een managementsysteem dat het bedrijf in staat stelt al zijn inspanningen en middelen te richten op de snelle verwezenlijking van een doelstelling door het creëren van oplossingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over LEAN beoordeling en oplossingen voor omgevingen met extreme temperaturen.

rekken