Een plaats voor alles en alles op zijn plaats!

shadowboard-detail3

U kunt zichzelf zoveel tijd en moeite besparen als gereedschap precies daar ligt waar u het verwacht.  Een werkplek is eenvoudiger te ordenen door de integratie van een schaduwbord met ergonomische werkstations en wagentjes.

Elk gereedschap heeft een vaste, duidelijk herkenbare plaats. Zo kunt u het steeds weer op de juiste plek terugplaatsen en vindt u het meteen terug wanneer u het nodig hebt.

Wanneer meerdere mensen in een team gereedschap delen, wat vaak gebeurt, belandt het niet altijd op de juiste plaats terug. Het gevolg is dat u en uw collega’s ernaar moeten zoeken, wat veel tijd en geld kost.

 

Schaduwborden helpen u perfect te voldoen aan de vereisten van het 5 S-systeem:

Sorteren en scheiden van gereedschap dat noodzakelijk is om het werk uit te voeren en al het onnodige wegdoen.
Schikken: Alle benodigde gereedschap binnen handbereik van de gebruikers plaatsen en de noodzaak om het werkstation te verlaten verminderen.
Schoonmaken: De werkplek veilig en op orde houden, gereedschap schoon houden en defecten beperken.
Standaardiseren: Standaardmethoden vastleggen die de handhaving van de reeds ondernomen stappen garanderen door de invoering van schaduwborden met kleurcodes voor functies en processen.
Standhouden: Consistente werkmethoden in ‘lean’ productie ondersteunen en wanorde elimineren.

Het schaduwbord helpt u en uw team een goede werkmethode in stand te houden en maakt het u zo gemakkelijk om gereedschap altijd op de juiste plaats te houden. Het beperkt en elimineert ook veiligheidsrisico’s doordat gereedschap niet op verkeerde plaatsen achterblijft waar het letsel kan veroorzaken.

Gereedschap en gevoelige componenten blijven beschermd door ze gescheiden te houden om onnodige slijtage en beschadiging te vermijden, en worden in de juiste gebruiksvolgorde voor de taak in kwestie teruggeplaatst. Hierdoor hoeven ze minder vaak te worden vervangen en bespaart u kosten.

Onze schaduwborden zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en zijn antistatisch (beschermd tegen elektrostatische ontlading). Ze worden gemaakt op maat van uw bedrijfsbehoeften en het gereedschap en de componenten die u gebruikt. Ze helpen u de productiviteit te verhogen, tijd te besparen en een maximale winst te realiseren.

Ingebouwd in en in combinatie met ergonomische werkstations helpt het schaduwbord u taken efficiënt uit te voeren door gereedschap op de juiste plaats en klaar voor gebruik te houden. Het zorgt ervoor dat gereedschap altijd weer op de juiste plek terechtkomt.

Neem contact met ons op voor meer informatie over schaduwborden en hoe ze op maat van uw unieke productiebehoeften kunnen worden geleverd.