De productielijn van de toekomst uittesten

Productielijn van de toekomst

Als u van plan bent om te verhuizen naar een nieuw pand, waarom niet ineens van de gelegenheid gebruik maken om uw werkprocessen te verbeteren, te verfijnen en aan te passen?

Wanneer productie en ontwerp al een aantal jaar in dezelfde fabriek geleid worden, kan de beschikbare werkruimte drastisch verkleinen en ook het updaten van werkprocessen kan verhinderd worden. Dat komt omdat oude fabrieksgebouwen meestal niet over de infrastructuur of de ruimte beschikken om nieuwe technologie te huisvesten.

Een van onze klanten in de auto-industrie besliste om nieuwe systemen te introduceren, terwijl ze de mogelijkheden voor een nieuw fabrieksproject onderzochten. Ze vroegen ons team om een ergonomische productielijn te creëren die uitgeprobeerd kon worden voordat het bedrijf met hun nieuwe bouwplannen begon. Wat voor hen de perfecte kans was om hun productieproces in hun huidige gebouw te verbeteren, te verfijnen en aan te passen naar de toekomst toe.

Ons team ontwierp een geoptimaliseerde vervanging speciaal vervaardigd voor hun huidige productielijn. Twintig werkplaatsen, één voor elke fase van het bouwproces, waarin alle onderdelen en hulpstukken (ook binnen het bedrijf gebouwd) georganiseerd zijn, direct naar het juiste station geleverd kunnen worden en toegevoegd kunnen worden als de voertuigen de productietocht afleggen. Zo vermindert het aantal acties die nodig zijn om elke taak te volbrengen, waardoor er meer tijd aan de productielijn besteed kan worden.

Het verbeteren van opslagplaatsen en het verminderen van de afstand die het productiepersoneel moet afleggen, had een enorme impact op de productiviteit. Gravity fed live storage verzekert het economische gebruik van de gangbare ruimte en zorgt ervoor dat onderdelen direct op de montageplaats bezorgd worden wanneer nodig. Daardoor kunnen taken sneller afgewerkt worden.

“Het organiseren van elke taak verhoogde de snelheid en de efficiëntie van het productieproces. We hebben ons doel bereikt om in 12 minuten een productie af te ronden. Wanneer we naar onze nieuwe fabriek verhuizen, willen we twee productielijnen installeren, één voor elk model.”

Fabrikanten kunnen beter reageren op het veranderen van condities, alsook een grotere flexibiliteit aan hun klanten bieden door prestaties in meer stappen te verbeteren, een gestage toename van de productiviteit te creëren en productieprocessen te optimaliseren.

Door van de gelegenheid gebruik te maken om verbeteringen te testen en te verfijnen kan u vaak zien hoe een project zich ontwikkelt van de originele visualisatie tot de oplossing die niet alleen nieuwe technologieën verenigt, maar ook efficiënter en rendabel is.

Productielijn 2

De betrokkenheid van het personeel tijdens het aanbrengen van veranderingen kan helpen om een gestroomlijnde, gebruiksvriendelijke en aangenamere werkomgeving te creëren en dat heeft een impact op de toekomstige groei en het behoud van personeel.

Bent u van plan om naar een nieuw pand te verhuizen of wilt u gewoon de beschikbare ruimte van uw werkplaats optimaal benutten, waarom het werkproces dan niet verbeteren, verfijnen en aanpassen? Contacteer ons voor meer informatie om uw fabriek van de toekomst te creëren.