De 7 verspillingen bij de fabricage en hoe ze te vermijden

De 7 verspillingen bij de fabricage en hoe ze te vermijden

Reageer beter op vragen van uw klanten en bied nog meer service aan zonder uw doelstellingen uit het oog te verliezen.

LEAN-productietechnieken voor opslag en hantering kunnen worden toegepast op nagenoeg elk fabricageproces om significante prestatieverbeteringen te verzekeren en de kosten algemeen te verlagen.

LEAN heeft tot doel niet-essentiële stappen zonder meerwaarde in het bedrijfsproces vast te stellen om de activiteiten te stroomlijnen, de kwaliteit te verbeteren en de klantloyaliteit te verzekeren.

 

Door verspillende processen in zeven kerngebieden te vereenvoudigen en elimineren kunt u hantering en opslag in de productieketen en met name aan de lijn optimaliseren.

De zeven verspillingen

Transport

Nodeloze verplaatsing van producten van de ene plaats naar de andere voegt geen waarde toe en verbruikt kapitaal en ruimte. Lean-fabricage reduceert de hanteringen die vereist zijn voor een proces en beperkt de afstanden tussen bijvoorbeeld de laadzone, de lijn of het werkstation, zodat er minder tijd en ruimte wordt verbruikt. Voor het hanteren van specifieke producten die kunnen worden gewijzigd naarmate de artikelen veranderen, kunnen aanpasbare wagentjes en trolleys worden gebruikt.

 

Voorraad

Stem de productie af op de vraag, zodat de producten de fabriek verlaten (en worden gefactureerd) zodra ze klaar zijn. Grondstoffen moeten worden geleverd op het tijdstip waarop ze aan de lijn vereist zijn. In zijn meest extreme vorm betekent dit dat goederen ‘just in time’ aan de lijn worden geleverd om de hanteringskosten tot een minimum te beperken en opslag te voorkomen.

Het verkorten van de productietijden en het beperken van hanterings- en opslagtaken maakt kapitaal en cash vrij.

Verminder verspilling met behulp van aanpasbare wagentjes en trolleys die speciaal ontworpen zijn om precieze aantallen van specifieke artikelen naar de lijn te voeren en naar modulaire onderdelenmarkten aan de lijn die frequent worden bijgevuld wanneer de voorraad onder een bepaald niveau daalt.

 

In de praktijk gebruiken veel bedrijven magazijnen met een kleine buffer om de lijn te bevoorraden, zodat ze de schaalvoordelen van batchleveringen kunnen combineren met de superefficiëntie van ‘just in time’ bevoorrading van de lijn.

 

Beweging

Vermijd nodeloze bewegingen in de werkzone, zodat er minder tijd nodig is om een taak uit te voeren.

Werkstations en opslagzones moeten ergonomisch ontworpen zijn, zodat de artikelen vlot beschikbaar zijn wanneer ze vereist zijn en dus tijdrovende stappen en bewegingen worden vermeden om ze op te halen of ernaar te reiken. Het productiepersoneel heeft minder afleiding en zal daardoor minder fouten maken, wat de kwaliteit en productiviteit verbetert.

 

Wachten

Tijdverspilling wanneer productiepersoneel moet wachten op onderdelen. Lean-fabricage verzekert een constante stroom van artikelen naar de lijn, niet te veel en zeker niet te weinig, zodat de productie zonder onderbrekingen kan verlopen. Het probleem kan onder andere worden vermeden door aan de lijn onderdelenmarkten te installeren die regelmatig worden bijgevuld. Grote artikelen kunnen met behulp van aanpasbare wagentjes en trolleys naar de lijn of het werkstation worden gebracht wanneer ze vereist zijn.

 

Overproductie

Overproductie doet zich voor wanneer productieschema’s niet goed afgestemd zijn op de vraag.

Door gebruik te maken van klantgerichte ‘pull’-planning op basis van ‘just in time’- of Kanban-principes kan worden verzekerd dat de producten volgens de specificaties van de klant worden geproduceerd wanneer ze vereist zijn. Aanpasbare onderdelenmarkten en het gebruik van wagentjes, trolleys en treinen om de productielijn of de cel te bevoorraden, bevorderen de flexibiliteit en maken het mogelijk om de productie zeer snel aan te passen aan de wisselende behoeften van de klant.

 

Oververwerking

Elke taak die kan worden geëlimineerd zonder de productie van een artikel te beïnvloeden, is verspillend. Door bijvoorbeeld kleine, vooraan op te nemen containers te gebruiken, wordt de productielijn korter, worden de verzamelpaden geoptimaliseerd, dalen de stromingskosten en wordt tijd bespaard. Door een installatie kleiner te maken, wordt de bouw ervan algemeen ook minder duur.

 

Gebreken

Gebreken kosten tijd en geld. Geretourneerde artikelen moeten worden hersteld en dit beïnvloedt de perceptie door en de dienstverlening aan de klant. Het afvoeren van afgekeurde artikelen verhoogt de kosten nog meer. De eenvoudigste oplossing bestaat erin geen slechte producten te maken. Er kunnen aanpasbare ergonomische werkstations worden ontworpen en gebouwd die afgestemd zijn op het specifieke proces, zodat componenten, systemen en hulpmiddelen zich in de juiste positie bevinden en vlot bereikbaar zijn. Daardoor wordt de werkzone veel efficiënter en is het personeel productiever en minder gestresseerd of vermoeid, zodat ze minder fouten maken en minder artikelen beschadigen.

 

We bieden LEAN-fabricageoplossingen aan waarmee u voor de klant op Kaizen gebaseerde continue prestatieverbeteringen kunt realiseren bij fabricage, engineering en productie. Samengebracht in diverse oplossingen omvatten onze toepassingen:

 

  • Live-opslag
  • Wagentjes en trolleys
  • Ergonomische werkstations

 

Al onze oplossingen kunnen snel en eenvoudig worden gewijzigd of geherconfigureerd met het oog op proceswijzigingen. We bieden een volledig dienstenassortiment aan: consultancy, projectbeheer, ontwerp, bouw en levering van componenten. Neem contact op met ons team als u meer informatie wenst.

 

Download de poster ‘De zeven verspillingen’ GRATIS voor uw werkplek